Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Συγκρότημα Αναστασιάδη

Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κας. Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Συγκρότημα Αναστασιάδη

Την Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, επισκέφθηκαν το Μαρμάρινο σπίτι και την Καπναποθήκη Αναστασιάδη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και άλλα μέλη της Κυβέρνησης.

Η Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός αφίχθησαν στη Δράμα προκειμένου να συμμετάσχουν στους εορτασμούς «Ελευθέρια 2021» που πραγματοποιούνται με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Δράμας το 1913 από την Οθωμανική και Βουλγαρική Κατοχή.

Στο χώρο τους υποδέχθηκε ο κ. Αθανάσιος Παπανδρίκος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ,ενώτους ξενάγησανη αρχιτέκτονας κ. Μαρία Μαγνήσαλη και η συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης κ. Ιωάννα Δογάνη. Οι δύο συνεργάτιδες της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ αναφέρθηκαν στην ιστορία του κτηρίου και στην εξέλιξη της αποκατάστασης του Συγκροτήματος σε σχέση με την μελλοντική του χρήση.

Αναφερόμενος στον ιδιοκτήτη του Συγκροτήματος και Πρόεδρο της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ κ. Άρη Θεοδωρίδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για έναν πραγματικό ευεργέτη ο οποίος μεταξύ άλλων έχει στηρίξει και το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά αγαπάει πάρα πολύ και τον τόπο του.

«Πιστεύω ότι η αποκατάσταση αυτού του σπουδαίου χώρου και βέβαια η προσφορά μίας μοναδικής συλλογής φωτογραφικών μηχανών που διαθέτει ο κύριος Θεοδωρίδης, θα δώσει σημαντική προστιθέμενη αξία στη Δράμα. Μία πόλη με πολύ μεγάλο δυναμισμό, που νομίζω ότι μπορεί να συνδυάζει από τις νέες τεχνολογίες μέχρι τη διαφύλαξη της παράδοσης, τον αγροδιατροφικό τομέα, σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες, με τρόπο γόνιμο, και τελικά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για τους νέους, ώστε να μπορούν να μείνουν στον τόπο τους», τόνισε ο Πρωθυπουργός.