Φωτογραφικοί Διαγωνισμοί

Φωτογραφικοί Διαγωνισμοί

Η ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ έχοντας ως έναν από τους ιδρυτικούς της σκοπούς την ανάδειξη της φωτογραφικής τέχνης, πραγματοποιεί κάθε χρόνο πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό με ποικίλα θέματα, προσανατολισμένα πάντα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή του νομού Δράμας.

Ο ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός της ΑμΚΕ ΚΥΚΛΩΨ, απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από όλη την Ελλάδα και οι όροι συμμετοχής σε αυτόν αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΚΥΚΛΩΨ. Έχει σκοπό να φέρει στο προσκήνιο τις φυσικές ομορφιές της Δράμας, να προβάλλει τα μνημεία της ιστορίας της, τη φυσιογνωμία του αστικού και γενικότερα του δομημένου τοπίου της περιοχής, καθώς και να απαθανατίσει εκφάνσεις από τη ζωή των κατοίκων της. Με την πάροδο του χρόνου, από το υλικό αυτό θα δημιουργηθεί μία πολύτιμη μαρτυρία καταγραφικής και αισθητικής αξίας για τον τόπο, μέσα από το φακό των διαγωνιζόμενων φωτογράφων.

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού και την συλλογή των συμμετεχόντων φωτογραφιών, τα μέλη της Επιτροπής Φωτογραφίας βαθμολογούν κατά μόνας και προκύπτει συγκεντρωτικά η τελική βαθμολογία. Οι τρεις φωτογραφίες με την υψηλότερη βαθμολογία, λαμβάνουν ισάριθμα χρηματικά βραβεία.